Återträff med grundskoleklassen

Ja, då var det gjort. Efter mycket ringande och mailande träffades avgångsnian. En tapper skara på sex "gamla" grundskoleelever träffades den 19 april i ett vårljummet och tidvis soligt Stockholm. Vi samlades vid trappan till Konserthuset, men för att få lite lugn och ro och för att inte behöva känna oss stressade gick vi vidare och satte vi oss på Hurtigs konditori på Drottninggatan.

Vi åt, pratade om grundskoletiden och tittade på gamla kort. Samtalen runt bordet kretsade kring gamla minnen om lärare, om våra kära klasskamrater och om händelser under skoltiden. Det blev många roliga berättelser, skratt och igenkännanden.

Sen promenerade vi vidare till Hamngatan och Hallwylska palatset där vi lät oss imponeras av samlingar av konst och konsthantverk och övrig prakt i ett gigantiskt hus som tillhört en av 1800-talets rikaste familjer.

En stund senare fortsatte minnesinventeringen över en kopp kaffe med tilltugg på övervåningen i det gamla anrika konditoriet Sturekatten på Riddargatan.


Till sist avrundades dagen över ett glas vin/öl i ett Kungsträdgården fullt av vackert blommande rosa japanska körsbärsträd där vi kunde se turister, kändisar och andra flanera förbi.


Det finns skäl att göra om det här snart igen, det var fantastiskt kul och givande.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0