Midsommar på Skansen 2011



Skansen.se


Återträff med gymnasieklassen efter 25 år

Vi skriver den 4 juni 2011.

Solen skiner och det är omkring 25 grader i luften. Det är dags för återträff vid Lindskolans aula. Allt fler bekanta ansikten strömmar till. Anna F. har med sig sin gamla skinnkoffert med prylar från mitten av 80-talet.

Roy och Jonas bläddrar bland bilder som har minst 25 år på nacken. Mats – DJ om ni minns - och Jonas vinner en tävling med frågor om artister och låtar från tiden då det begav sig.  

Vår ankomst är föranmäld. Gunnar och Johan H har kontrakterat Stadshotellet som förberett en välsmakande trerätters middag under kristallkronorna. En trappa upp pågår samtidigt en bröllopsfest. 

 På Lindesbergs stadshotell. 

Tjejerna placerar sig centralt vid bordets mitt och vi killar försöker få plats så nära mitten som möjligt. Roy håller tal bland annat om vikten av att våga byta jobb innan det är för sent. Jonas håller också tal, lite mer improviserat. Krister känner sig som hemma bland alla tal.  Johan och Johan inleder ett samtal, något intressant har fångat deras intresse. Anna dokumenterar, Mikael myser.

Under kristallkronorna fyller ett mysigt N3-surr sakta rummet. Några glas i puben. Diskussioner om allt mellan himmel och jord. Sista beställningen och sen vandring på kullersten, i den ljumna natten, förbi kyrkan och församlingshemmet till nästa pub.

Roy och Mats är arrangörer av nästa återträff 2016. Då drar vi nog till Hälsingland.


RSS 2.0